Khamis, 3 September 2015

SEARCH - BERPALING



 cd yang amat mengujakan di tahun ini agaknya hahaha bagi aku lah, tapi teruja gitu2 sajalah, bayangkan hari rilis hari tu, fb kawan yang menjual cd ftg ngan dipintu sepi hari tu, terus pm aku, katanya hari ni rilis cd berpaling, aku tak berpaling terus transfer duit rm20 ke acc nya. esoknya sampai. bayangkan sejam saja dirilisankan pihak universal umumkan 500 copy pertama telah sold out.. perghh!!! sapa lah yang pi borong cd2 tu, musti mereka2 yang kapitalis, sampaikan seorang 20 copy HAHAHA.. lucu juga lah kalau fikir2, tahu lah nak berbisnis tapi org lain pun mau juga kan, ni bukan jaman dulu2, kedai2 kaset banyak, skg ni ada tempat yang mmg kedai cd nya tak ada langsung, harapkan beli on9 saja, kesian lah pada mereka, bak kata rafi, skg ni dah ada yg jual mahal.. apadah baru je rilis ni, rasanya paling banyak pun 5k je, sbb sapa mau rugi kan. jadi yang belum beli tu, kalau perpeluang rembat sajalah, jangan pula kes sama macam cd sepuluh tahun, sekarang ni org jual rm500 ohhh... ok ini cerita cd tu, soundnya best lah cd berpaling ni. lagu2 layan habis, kalau nak banding ngan di pintu sepi, berpaling best sikit.. terhibur menghiburkan, tahu hanya 3 lagu je lagu baru, tapi kira ok lah kan, mega salutan tu universal sebab menjadikan mimpi jadi nyata dapat memiliki album ni, versi cd tu... aaaaaaaaaarrhhh. cerita lain2 boleh baca kat sini Xyrus zone dan berteromber , pc kokak


tak ada  harapan utk memiliki kaset 2 album ni, mustahil,, tapi tahun 2015 universal, meriliskannya. macam mimpi ohhh... HAHHAHAHA aku gembira beb. k jumpa lagi.

9 ulasan:

  1. jangan lupa kumpul duit...lepas ni ada Junction - Arah dari Universal dan Sweet Charity 88 dari NSR...ni kalau dua ni ko minat la...haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku nak beli junction tu,
      tak terkejar rilisan terbaru. nak beli yang betul2 ngam dgn hati saja. kalau nak kejar semuanya koyakkk...

      Padam
  2. Hahah..aku on blog je kat blog list semua pasal berpaling.bulan ni mmg kopak la poket.semua rilisan best2 keluar dengan iron maiden lagi..heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. mcm aku ni nak kejar band bawahtanah lagi... mampus hahaha

      Padam
  3. kalau ada album2 lama nak keluar lagi jangan lupa kasi post kawan2 blogger semua! kasi support local scene hehehe

    BalasPadam
  4. 500RM untuk Search 10 Tahun?
    Masing2 ye benda gini.
    Aku beli kat Geylang Serai harga biasa tapi take note Sepuluh Tahun ni semua Indon nye. I dont think Malaysia or Singapore ever officially ada Search 10 Tahun in CD Format.
    Tapi susah nak cakap pasal aku ada Strangers under Warnada CD format. Kumpulan Strangers yang ada Black tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak jual ke Deaf 10 tahun Search...? Berminat ni hehe

      Padam
  5. Tindakan kapitalis ni mmg dh d duga sejak awal2 lgk...album lum sampai kedai cd lgk dh sold out...

    BalasPadam