Selasa, 1 September 2015

AL AZAZHIL - FORBIDDEN KALTH


Versi kaset


Satu lagi produk 2015 yang sempat dibeli, al azazhil ni band yang berasal dari pahang, memainkan irama black metal, alah2 as sahar. Forbidden kalth ni,adalah ep terbaru dari mereka, yang mengadungi 6 lagu termasuk intro, diriliskan dalam dua format kaset dan cd. aku sambar 2 2 hehe, aku mengenali band ni sekitar tahun 2008 klu tak silap aku, masa tu aku beli cd split, terus berminat ngan band ni. untuk sound dalam ep kali ni, aku diberitahu oleh vokalisnya ni, ini antara rilisan mereka yang paling terbaik setakat ini. bagi pendengaran aku pula, mungkin dari segi sound produksinya ianya mantap, namun ada sedikit hilang dari segi feeling sound asal al azazhil yang aku tak dapat. ada 2 lagu yang masih kedengaran sound asli didalam ep ni, namun itu pun agak kurang, bagi aku. apapun ini rilisan mungkin juga yg terbaik di telinga orang lain, bagi aku macam aku ckp feeling sound al azazhil yang dulu2 tu, tiada dalam ep ni, macam sound band black metal lain, tapi tetap menghiburkan, mungkin kah ini era baru al azazhil., apapun aku salute dan tetap support keluaran dari band ni. hellyeahh.... dapatkan dipasaran bawahtanah tempatan. utk tempahan taip je di fb nama band tu. limited ni. hehehe

5 ulasan:

  1. Terbaik la ko nye postings semua.
    Aku sangat suka style ko tulis dan ko beri sokongan.
    Peronda Jaket Biru nye jaket ada patches tu dah siap belum? Wahh tampal sini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. jaket rasanya bulan depan siap.. haha

      Padam
  2. nak tau apa2 rilisan tempatan...memang kena cari kat blog ni la...kipidap!

    BalasPadam