Rabu, 28 Oktober 2015

Jugra


band jugra ni menggelarkan muzik bawaan mereka sebagai patriotik metal, dorang ni dari selangor. ada juga aku dapat 2 promo cd dorang ni masa tgk live dorang. ada aku tampal tu kat label jugra. apa yang menariknya rilisan album sulung mereka ni, bagi aku lah kan, pertama sekali kasetnya, yang agak mengiurkan utk dimiliki. dan yang lain2 musti lah nak dengar lagunya kan., menariknya lagu2 dalam kaset ni, lebih mantap soundnya dari promo2 yang lepas. sempat vokalis daeng kepalang cakap kat aku, ni mastering baru ni. ohyee.. bagi yang belum tahu jugra ni, memainkan kesemua lagu mereka dalam bahasa melayu. walaupun label yang rilis ni berpangkalan di Us sana.. kaset cover putih tu album mereka, ada lapan lagu dalamnya mudah sangat dihadam, ada dua versi vokal, satu jenis black metal, dan satu jenis rock gitu... kaset sebelahnya pula tu, split, lagu dalamnya tu ada dalam album tu. ohya itu saja infonya.. support jugra! daulat!

utk ulasan yang lebih detail baca sini jugra 

6 ulasan:

  1. banyak betul band2 tempatan yang aku ketinggalan...tq info.

    BalasPadam
  2. thank you for sharing. Bagus post ni

    BalasPadam
  3. Aku pun baru tau.tapi bagus la band2 underground skarang ni banyak nyanyi lagu dlm bahasa melayu

    BalasPadam
  4. bnyk band2 undeground yg bgus2 ni..

    BalasPadam