Selasa, 20 September 2016

Sil khannaz - Pendita gila (CD 2016)




Cd ni aku beli sekali ngan cd black abyss hari tu, jimat sikit duit posnya, alang2 gitu, pendita gila ni pertama kali diriliskan tahun 1995 ada 4 lagu dalamnya, dan perna juga diriliskan dalam format cd,kulit album lain, aku ada cd tu. sebenarnya aku ni jenis kalau sudah ada dengan aku sesebuah rilisan tu, tak kira lah rerelis punya kah atau 1 press punya sebolehnya aku tak mau beli sudah sebab bagi aku lagu2nya tetap sama juga kan.. tapi untuk cd ni, mengujakan pula dia punya kulit album, berbanding ngan rilisan cd pertama tu. jadi aku sambar ni sekeping buat koleksi, dengarnya laku juga cd ni. hahaha.. ada sedikit info aku dapat dari zine pttm, rupa2nya pendita gila ni tajuk lagu blackfire, patut pun ada bait2 lagu sil khannas dalam ni.. tak mau campur tu urasan, dapat info tu pun berguna juga. ohya hampir lupa, rilisan cd ni disertakan demo 1990 doctrine to hell sebagai bonus gitu, bagi aku lebih baik tak payah masukkan demo tu bagi 4 lagu saja macam yang aslinya lagi mantap..huhuhu...ada ku tgk dirilis balik tu demo dalam masa terdekat ni dalam bentuk kaset berkembar. Lagi... pasal sound dan muziknya memang menghiburkan lah bagi aku. sil khannaz ni bagi aku antara band metal terawal juga yang aku kenal, sebab dorang ni senang masuk majalah rock masa mula2 dulu aku kenal. hellyeah tu saja macam merepek pula aku dalam post ni. mungkin juga keterujaan baru boleh buat entri kan.. leptop sudah ok hahahaha.. k

6 ulasan:

  1. Baru tau ada rilisan semula.dah bole beli ni.tq sebab share bro

    BalasPadam
  2. Pendita gila = Aleister Crowley?

    BalasPadam
  3. yang pasti rilisan semula ni hmpir soldout sbb hnya dicetak dlm 300 kpg sahaja..nasib baik smpt beli..btul la bro aku beli ni pun sbb cover dpn ep ni..sbb yg rilisan dulu x menarik cover dia

    BalasPadam
  4. Pendita Gila ni memang menggila lakunya.. Itu hari bro Zan Din ada bagitahu yg stok beliau yg sebelum ini berjumlah 100 keping, kini menyusut tinggal tak sampai pun 10 keping..
    Hebat betul Aura sil khannaz ni kan..

    BalasPadam
  5. Laptop dah ok sila rajin rajin buat blog hahaah

    BalasPadam
  6. Aku pun dah beli jugak...pasal nak dengar balik doctrine to hell tu...mengembalikan nostalgia zaman remaja...haha..

    BalasPadam