Jumaat, 7 November 2014

SEARCH - SELEPAS BANJIR

ALkisah petang semalam, masa aku sampai rumah setelah keletihan yang teramat sangat huhu.. bersempena dengan deman search di istana budaya bulan ni, maka playlist harian akan ada saja album search yang di dengar. album selepas banjir ni, kiranya album koleksi saja, bukannya bagus mana pun kan, ada yang kata ni bukan search. tapikan semalam punya cerita tu, bila aku pasang kaset ni, pergh!! sedap gilerr muziknya, tak kusangka selama aku beli ni kaset hanya beberapa kali saja dengar, dalam kaset ni aku boleh katakan hanya satu lagu saja melekat,lagu kejora ku bersatu...phewiittt..cehhh ini bukan amy search, tapi aku teringat kawan baik aku dulu2, suka sangat nyanyi lagu kejora bersatu ni, dengan sebutan cienntaaa.. wahahaha... beginilah semalam aku terfikir, bayangkan kalau album ni amy yang nyanyi, atau original line up search.. kompom ramai yang minat album ni, apakan daya hanya yazid saja yang tinggal.. apapun ianya tetap album search... kot2 di istana budaya nanti amy bawa lagu kejora ku bersatu, pergh!! nyanyi bersama aku tu.. hehe.. jumpa lagi dihalaman berikutnya...

3 ulasan:

  1. So the story was, selepas album ni Search reunited, without Yazid. It was Lola on drums. Aku tengok kat stadium Larkin, macam war zone lepas pagar asingkan tiket murah kat belakang dirobohkan..
    Then lepas tu Search nak sambut 25years..aku dah beli dua2 tiket untuk larkin dan stadium merdeka, last minit jb show kensel, kl show pulak search diganti ngan wings dan Slank pun ada.
    Lpeas tu show Singapore kat fort canning, aku dah beli tiket, ditunda, lepas tu senyap...rasa nya aku masih simpan 3 tiket ni tanpa refund.
    Then lepas tu kid and din out, then johor terutama Mersing kena flood. Ada special show kat indoor stadium JB.. SETELAH BANJIR special show. Joe wings ganti din.. Bila hilaary start Setelah hujan punya lagu...i was so happy.. then lepas tu main kat planet hollywood yang ada vcd tu.. i was there of course... kadang2 aku fikir, aku ni sanggup buat apa untuk Search... masa dan duit burnt beli 3 tiket takde hasil... tapi tetap sanggup... ni Search main 4 hari semua aku kerja.... otak aku tengah fikir...how? How?

    BalasPadam
  2. Aku ada kaset ni...tapi tak pernah dengar betul2...lagu2nya macamana pun aku tak ingat...mungkin aku patut dengar balik selepas banjir ni...

    Untuk IB...walaupun aku tak pergi...harap2 Kid tak mengarut la...

    BalasPadam