Rabu, 13 Januari 2016

the martian


Cerita ni aku tgk sabtu lepas, beli kat astro best..lepas tertengok iklanya.. 
mengisahkan angkasawan yg terkandas di planet marikh seorg diri, staring dia matt damon, aku minat ngan dia ni, lagi2 dia belakun kisah pasal planet marik.

kisahnya bermula, bila mana tempat dorang buat uji kaji akan di landa ribut, dorang buat keputusan utk membatalkan misi dorang. masa perpindahan dorang pergi kapal angkasa, mark wetney si istaring tu, tekena serpihan antena terbang, tepelanting dia. kawan2 nya ingat dia sudah mati sbb sutnya dalam radar sudah koyak.. terpaksa berlepas tu kapal, meninggalkan mark.. 

itu je aku bleh cerita, kamu tgk lah sendiri, macam mana manusia boleh hdp di marik selama, 400 hari lebih. dgn keadaan bekalan yang cukup2 makan saja. 

malang buat mark ni, hanya muzik disco saja kapten dorang bawa p marik ni.hahahaha.. 

rekemen lah movie ni. bleh tengok rupa kapal angkasa yg p marik. perjalan ke marik saja tu mau 4 tahun.. 

gambar di atas tu, dia rehat cas keretanya, dia menuju tapak pelancaran... kurus kering sudah dia.. huhuhu

lepas tgk filem ni. aku terus suka makan kentang wakakakakaka.... the martian tu tak tahu apa kaitannya dgn cerita ni,,, huhu 

13 ulasan:

  1. Aku pun suka makan kentang.
    nannti i write up pasal apa recorder aku pakai wh

    BalasPadam
  2. Tapi dia kentang baja taik sendiri....hahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahahaha....siap ada nama lagi taiknya

      Padam
  3. Hahah..aku pun baru tgk.cite dia lebih kurang mcm cite yg sandra bullock belakon tu aku lupa apa tajuk dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. gravity ke... aku pasal ceta marik ni aku mmg suka..

      Padam
  4. beli DVD-JS, 10 minit tgk dah fed-up sbb subtitle caca marba...

    nak tunggu official DVD la, aku suka filem genre sci-fi mcm ni

    *martian = mars folk, mars people, orang marikh... dan bukannya martian alien

    BalasPadam
  5. klu dia tmbh lgk jln cter..kunun ade mahkluk misteri d planet ini yg baham dia ke..then dia nk survive lari dri planet ni..cm gtu ler..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. cerita pasal tu ada juga, lupa aku tajuknya, dorang pun di hantar ke marik, jadi zombi semua terkena virus..

      Padam
  6. belum tengok lagi tapi yang peliknya ada 2 orang pelakon Interstellar, Matt Damon dgn pelakon pompuan tu.. ingatkan cerita pasal Dr. Mann.. huhu

    BalasPadam