Selasa, 8 Mac 2016

Buzzing joker - Jauh




cd ni hasil dari berebut hari tu, mulanya aku ingat band indon, melihat pada cover albumnya macam nak ketawa pula aku, cemana lah bleh tefikir buat cover album begitu, terus terang aku ckp, cover album bagi mata aku mmg total gagal, setelah aku belek2 inlaynya, ohye rupanya band ni band malaysia juga, asal dari sabah. aku cuba utk berlaku adil, aku kosongkan jiwa aku buka hati aku utk mendengar muzik dalam ni.

muzik bawaan mereka ni bleh dilabelkan sebagai muzik indie yang perna top masa kebangkitan muzik indie di malaysia ni, cam band hujan, meet uncle husin, pesawat etc yg seangkatan ngan band2 ni. muzik dorang ni tersusun lagi bagus dari hujan tu, hujan dulu aku pena follow masa lagu bila aku sudah tiada tu hahaha.. stail memberontak hujan tu yg bikin dorang naik.. buzzing joker ni, tak pena dgr, klu aku tak dapat cd ni, mungkin aku tak tahu keujudan band ni..

10 buah lagu dorang hidangkan dalam ni, lagu no 7 - 10 tu bagi aku terbaik lah.. layan, rasanya lagi bagus dari lagu2 pop indon yg asyik di putar diradio.. tak mau komen aku lebih2 korang bleh cuba dgr di utube... utk cd ni simpan saja lah, mana tau mood muzik perlahan dan cinta2 bagus juga layannya..HAHAHA


huhu ada juga kat utube beb.. bleh layan lah.. lagu2 lain pun rasanya ada,,, patut dorang ni beraksi di AJL.. dari artis yg ntahapa2 tu... 

5 ulasan:

  1. memang tak pernah dengar ni...

    BalasPadam
  2. Aku pun tak penah tau jugak

    BalasPadam
  3. ni salah RTM ni kurg promosi hehe

    BalasPadam
  4. not bad la.. tapi katalah aku gi mana2 fun fair dan karnival dan band ni beraksi, aku rasa aku akan pergi toilet la sambil tunggu band lain.

    BalasPadam