Selasa, 4 Oktober 2016

IV V I IV - Endless Morbidity



Susah gak nak baca nama band ni, haha... iv v i iv membawa maksud mati katanya... ok nak cerita pasal kaset ni, pertama sekali ep ni diriliskan dalam format pro cd, aku tak beli cd tu, bila dapat tahu ada versi kaset ni aku pun beli seketul haha.. band ni berasal dari pahang, dorang main black metal. mereka menyajikan sound yang padu dalam ep ni, ada satu lagu dalam ni dorang ada masukan intro macam biasa dengar sajaa tu intro, lengsi wongi kalu tak silap, antaboga selalu kalau main live mesti dorang pasang intro ni. aku suka susunan lagu yang ada intro lengsi wongi dalam ep ni. dekat dengan halwa telinga aku, ingatkan sound ep ni tenggelam macam kebanyakan ep yang rilis, namun sound kaset ni memang meletup.. mantap. mengujakan jugalah karya mereka ni. selalunya kalau aku dengar black metal ni, aku suka rasa kesayuan kepedihan keperitan penderitaan seksaaan jeritan.. utk band ni dorang bawa aura kemarahan dalam karya mereka ni. kiranya kalau aku dalam mood marah baik aku dengar muzik mereka ni ngam sangat.. hahaha.. dapatkan kaset ini dipasaran bawahtanah tempatan.. seperti biasa ianya terhad saja.

oklah beri sokongan pada label2 tempatan kita yang bersusah payah merilis karya2 band2 tempatan... hail 666 

8 ulasan:

  1. IV = 4 = D
    V = 5 = E
    I = 1 = A
    IV = 4 = D

    DEAD

    BalasPadam
    Balasan
    1. No problem. Ingat, hisap dam dan minum ketum banyak-banyak. Majulah underground untuk negara. Sekian, wassalam.

      Padam
  2. DEAD memang terbaik band ini.. gua pun suka

    BalasPadam