Isnin, 31 Oktober 2016

FILEM ROCK BRO 2016

Kembali ke pangkal jalan

aku sudah tengok semalam, mengujakan buat diri ku untuk turun kepanggung wayang haha.. disarankan pada sapa2 yang belum tengok cerita ni baik tengok semula rock 2005 dan rock oo, supaya ingatan segar semula, bagi yang mereka tak perna tengok 2 filem pertama tu dan terus tengok filem ni, akan payah nak hadam.. kisah rock bro kali ni bercerita pasal kisah hidup jijo bassist dan pengasas rimba barA, penuh liku ranjau berduri kisah hidupnya sedih gak lah.. kang aku cerita detail tak best pula nanti korang tengok.. cuma aku tak puas hati ngan pengarah cerita ni, kenapa zulkapan boleh jadi begitu di akhir cerita ni.. aduhhh tak rock lah macam ni.. apapun enjoy lah tengok cerita ni cuma ada satu 2 keadaan tu tak payah ada macam laki yang telan hingusnya tu jijik ku tengok...


kita bertiga saja semalam tengok, kawan2 yang lain sudah tengok awal, kita saja yang plan nak tengok ahad ni, ada gak kawan2 yang tak dapat join bersama. rock bro.... aku harap ada lah rock 4, walaupun sudah dikatakan filem ni berakhir sudah last yang ni, namun tak boleh diterima akal oleh peminat watak zulkapan, kenapa dia boleh jadi begitu sekali dalam akhir filem ni. sedangkan zulkapan salah satu vokalis black metal yang disegani dalam filem ni di awal kemunculannya bersama bandnya malaikat mauuuttt... arghhhhh

ni aku nak bongkar satu rasiah filem ni ada ELLA watak penting dalam cerita ni hahaha... enjoyyyy

11 ulasan:

  1. ending sangat shocking! zul kapan dan black jadi gay dan berkahwin! wtf!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aik?yeke?aduhhh dah spoiler aku lum tgk lagi..hahaha

      Padam
    2. HAHAHA... mmg mengejutkan aku pun tak dapat terima pengakhiran begitu... arghhhh ingatlagi aku rock 1 masa mula2 zul keluar ngan bandnya malaikat maut tu, siap ada petir segala.. akhirnya jadi GAY

      Padam
  2. mungkin ada la pengajarannye tu yg ingin dsampaikan...
    mungkin akn ada sambungannya lepas ni... tajuk.. Rock Zombi.. kikiki

    BalasPadam
  3. Semalam nak tengok...anak2 ajak tengok Dr Strange la pulak...bapak kalah dek kuasa majoriti...so..belum tengok lagi citer ni..haha..

    BalasPadam
  4. rock bro akan ada kesinambungannya.. andai filem mamat khalid ini meletop (box opis).. nantikan kemunculan rock part 4 nanti..

    BalasPadam
  5. btw.. sharifah aini in da house.. ayuh D'arsil terjah ke blog yusrina sekaram... haah haah

    BalasPadam
  6. gay? mungkin ada kisah benar di sebalik cerita tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kisah yang sebenarnya adalah - bahawa scene rock kapak ni penuh dengan mamat-mamat gay yang suka isap kote.... LOL!!!!!!!!!!!!!

      Padam
  7. banyak sangat spoiler ni hahaha

    BalasPadam