Rabu, 9 November 2016

Metalasia ‎– Puspasari Penawar Puteri



kaset2 yang akan aku publishkan ni, semua kaset2 yang aku beli masa kaset store day hari tu, buat modal merepek utk bulan ni. haha.. kaset metalasia ni aku beli rm10, bila tengok ada lagu duet ngan ning baizura tu aku teruja plak nak sambar sekeping, hari tu masa kat campbell kaset ni banyak dijual baru lagi masih berbungkus. aku sudah play beberapa kali kaset ni, yang masuk satu lagu saja ning baizura, yang lain2 tu dengar2 macam tu saja. bagi pengemar sound laju mmg ni lah makanannya kan klu lokal punya band, gitar hero ni main dalam metalasia ni setahu  aku lah..dengar pada gorengan gitarnya perghh mengujakan, kena tengok dorang ni live klu ada buat live nanti, hari tu kawan aku cakap dorang bakal keluar album baru. tak pasti lah info tu sahih ke tidak..

k itu ja ceritanya hahaha...

7 ulasan:

  1. King shah.selain hero gitar dia jugak yg tubuhkan metalasia ni.aku suka album pertama diorang khalifah alam maya tu.yg tu cd naz sil khannas myanyi

    BalasPadam
  2. album ni terbaik...kira mcm kompilasi jgk lh kumpul lgu dorg dri album pertama dn kedua plus lagu baru.. puspasari tu kira mcm nightwish - phantom of opera la kununnye hehe

    BalasPadam
  3. Power metal terbaik dari Malaysia..

    BalasPadam
  4. aku penah trade keset Sil-Khannaz "Berdiri diantara Panji-panji" dengan keset Metalasia "Silantra". fuhhhhhh memang power metal ala2 Rhapsody Of Fire. power band nih!

    BalasPadam
  5. album Silantra memang sedap.. lagu-lagunya dari track yang pertama sampailah yg track ke 10 tuh, bersambung-sambung epik, macam kita baca novel epik klasik gayanya.. memang berbaloi untuk memiliki album metalasia ni..
    dan untuk album ibi, aku kasi bintang 9/10

    BalasPadam
  6. yeah..power metal terbaik malaysia

    BalasPadam
  7. Aku pernah tengok ni band main live lama dulu lah, tak silap siap ada Trooper sekali. Haha,

    BalasPadam