Isnin, 29 Jun 2015

AS SAHAR - CASUS LUCIFERI 1997


As sahar - Primitively Eastern Wind / Meditation Embun Pagi


Salam semuanya dan selamat berpuasa.. kali ni nak cerita pasal kaset as sahar ni, hari tu masa kami lepak kawan seorang buka jualannya, banyak kaset2 yang dia jual, harganya pun boleh tahan haha. masa aku lihat kaset ni aku terus pegang, haha kawan2 lain pun nak juga ngan kaset ni. kira aku bertuah juga malam tu. harga kaset ni rm30. dapat diskaun rm25. kira berbaloi lah, walaupun aku tak fikir pun nak beli kaset. kan nak berehat buat sementara waktu. disebabkan sudah depan mata, sayang nanti kalau dilepaskan.


untuk info kaset ni, aku kompius sebenarnya apa juga bezanya kaset yang satu lagi tu ngan yang baru aku beli ni., masa mula2 memang rasa macam tu, bila sampai rumah aku selidik, rupanya memang berbeza. kaset yang baru ni adalah gabungan demo dan ep, manakalah yang satu tu, demo saja. sound kaset ni memang mantap, kalau nak bandingkan ngan kaset yg aku ada tu, rasanya kasar sangat sound yang satu tu. korang boleh buka metal arkib klu nak tahu bezanya dgn lebih detail lagi.

tambah sedikit cerita, sebenarnya aku nak lengkapkan koleksi kaset2 as sahar ni, cam kaset cromok. aku ada plan lah, cam band sil khannaz, ftg aku nak lengkapkan koleksi ni., cuma itulah kan bajet ja tak mencukupi, kadang2 tu bila bajet dah ada barang lain pula timbul...

hurmm rasanya itu je cerita hari ni huhu.. 

9 ulasan:

  1. rewind sampai abis ye takde kat tengah
    aku dulu nak jaga kaset cam gitu la... dulu la...sekarang dah takde dah haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. deaf semua kaset2 aku akan rewind sampai habis, kalau tak habis dengar. salah satu juga cara nak jaga kaset, kalau biarkan separuh kompom cepat berkulat..

      Padam
  2. best...album as sahar aku ade Phenomistik dgn Jaan je, album2 lama ssh nk cari, kalo ade pn cepat je kene sambar dgn org lain

    BalasPadam
  3. As Sahar kalau kaset...aku cuma ada Baku Karama

    BalasPadam
  4. Cover dia nampak menarik..

    BalasPadam
  5. Kaset Santau dah ada ka bro? Legend tu haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kaset tu aku tak mampu beli rm80 harganya hahaha...

      Padam
  6. kipidap bro. True passion is the best.

    BalasPadam