Jumaat, 7 Ogos 2015

Cerita balik kampung hari tu part 2 ( di ketinggian 30ribu kaki dibawah sana gunung kinabalu )

klu nak cerita pasal dalam kapal terbang tu, tak ada sangat lah nak cerita, dalam masa 2 jam tu merentas laut china selatan saja, yang nampak pun awan2 ngan kapal2 sebesar semut ja,yang kadang2 kelihatan..

jadi bila sudah nampak daratan tu, bandar kota kinabalu happy sikit lah kan... pastu pilot ckp kat sebelah kita ni gunung kinabalu, hoyeeee nasib aku duk kat sebelah kiri, jadi bahagian gunung ni nampak dengan jelasnya.. yang belah kanan cuba lagi lain masa beb kakakaka.....

mizi duk kat tingkap kan sibuk ngan mainan airasianya.. aku pun ambil lah kesempatan ni tgk pemandangan yang maha cantik ni.. fuyooo.. lihat gunung kinabalu dari atas siap boleh snap gambar.. happy aku beb. gambar kat bawa ni aku share sini... guna henpon cap ayam ja...


gambar 1 dari jauh nampak gunung tu..



makin dekat...





fuhhh...


lihat lah....




jumpa lagi....

bersambung...

6 ulasan:

  1. kalau masa pilot tu cakap, abis tu orang sebelah kanan semua beralih rebut2 gi tingkap belah kiri,
    ko rasa kapalterbang senget tak? Pilot pekik2 semua duduk balik belah kanan?
    sorry stupid joke

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha rasanya senget kot... tapi tu lah bila pilot ckp belah kiri. memang ramai lah yang nak tgk kan. apakan daya nasib lah. dulu pun aku perna kena, duk kat tgh kerusi. bila dia ckp kat bawa gunung kinabalu. mamat belah aku tu tidor., siap tutup tingkap lagi. kali ni aku berjaya. rezeki aku kot.. haha lepas ni kalu aku terbang bila2 masa aku pilih kerusi belah kiri haha

      Padam
  2. bila la aku nak sampai Sabah...

    BalasPadam
  3. Betul2 puncak gunung tu..cantik pemandangan dia.

    BalasPadam
  4. thanks for sharing gambo gunong Kinabalu tu bro.. memang cantik! part fuhhh tu rare tu hehe

    kau kg Sabah ke? kat mana? aku pernah ke rtm KK tahun 2012..tu pon sebab kerja...

    BalasPadam