Khamis, 19 Jun 2014

HELLSTORM - RIBUT NERAKA 666


Cd ni rilisan tahun 2011, band ni pula ditubuhkan tahun 2003, asal sandakan sabah. walaupun ditubuhkan tahun 2003 tapi ahli2 dalam hellstorm ni bukan orang baru dalam pergerakan scene disabah. ribut neraka666 ni adalah album pertama hellstorm, mereka ni memainkan irama thrash metal, lagu2 dalam ni penuh ngan riff gitar yang menarik, kedengaran juga lah melodi rock dalam album ni, untuk lirik pula total kata2 kufur, dalam album ni ada 8 lagu, 4 lagu pertama soundnya agak berbeza ngan 4 lagu terakhir, dengar cerita 4 lagu akhir ni guna drum mesin. kesemua lagu2 dalam ni memang layan, bagi aku lah lagu pertama deaththrash666 dan evil crusader, 2 lagu ni cukup mengacam kalbu.. menarik aku suka..

ohya lagu evil crusader ni cover song dari kumpulan may, lagu pelayaran yang diubah liriknya kelebih kejam dan soundnya juga memang laju, betambah ganas lagu pelayaran ni, rasanya lagu cover ni menambah perasa untuk album ribut neraka 666 ni...

ohya aku sebenarnya dah lupa cara nak masukkan video utube dalam entri ni, hahaha aku tray lah kalau kuar video tu itulah lagu cover song pelayaran versi hellstorm... layan video kat bawah kalau belum perna dengar lagi cemana ganasnya lagu pelayaran versi hellstorm ni.. kbai

3 ulasan:

  1. Cara Ko tulis buat aku excited nak tahu lebih.

    BalasPadam
  2. 1st time dengar....sedap juga lagu evil crusader ni...

    BalasPadam
  3. menarik lagunya kan... hehe

    BalasPadam