Selasa, 4 Februari 2014

HEREAFTER - ENDCIENT

band thrash metal menjadi pujaan hati,masa memula aku kenal band ni,tahun 2008 macam tu,perna utus surat pada band ni,bertanyakan macam mana nak dapatkan rilisan mereka,tapi sayangnya surat ku tu tak berbalas huhu..masa tu aku dapat info dari flyer yang disertakan dalam sampul surat yang aku dapat,banyak band yang aku utuskan surat masa tu termasuklah hereafter ni...
hereafter endcient
masa tu tak berkesempatan memiliki album awal mereka,bila masuk fasa pandai sudah ber internet baru lah ada sedikit senang nak dapatkan album2 terbaru..album ni bukan album pertama yang aku beli untuk hereafter ada dua lagi rilisan awal yang aku miliki untuk band ni,disebabkan semalam cd ni tersenarai dalam playlist aku,makanya aku sempat snap gambar,dan nak kongsikan cerita album ni kat sini.

endcient ni album ketiga hereafter,rilis tahun 2012,ada 7 lagu dalam album ni termasuk 2 instrumental,yang menariknya ada satu lagu lirik bahasa melayu tajuk lagu tiga celaka,susunan liriknya menarik.lagu paling mantap dalam ni dan yang paling aku suka,lagu evil machines,total layan,

pertama kali aku tengok mereka beraksi di klthrash ''lupa aku siri yang keberapa,main kat center market'' masa tu memang plan nak tengok hereafter saja dan banging tak ingat dunia hahaha..lepas saja show mereka tu,rasa rugi pula tak fokus tengok mereka beraksi.next time aku dah tak banging,selepas tu aku berjaya menyaksikan band ni beberapa kali,memang menghiburkan bila mereka perform.

anggota band ni memang mesra,tak lah macam segenlintir band baru tu,baru keluar demo dah besar kepala nak senyum pun payah,huhu... harap tahun ni ada kabar gembira dari hereafter...
next aku cerita pula album goverment conspiracy

The Evil Machines

Destination set to the land that called Earth
Not the first contact but it will be the last one
Form of bio-hell-synthetic created from human
Stolen from animal and human mutilated victims

We’ve been far too long surveillance for information
Not much ‘save the planet’ as what they are taught
So it’s time to face the consequences of the superior race
The society is on a path towards self-destruction

This is not a nuclear-age
But a time of extinction
Military might could not retaliate
And sure there is no escape
You shall know who we are
What we are capable to be
Soon we’ll change our identity
Your breath is useless and say “Hi” to die!

Evil Machines!
We’ve come to kill
Evil Machines!
Thrashed indeed.

Radiation skies fall to the surface of Earth
Cosmic-Earth War or whatever name to be
History now banned and demands will be rejected
Genetic abductions and human race will fail to be existed!

Bow to The Evil Machines
We are on the stage of attack and the visions to blast
Bow to The Evil Machines
We are in complete control in welcoming your death
Bow to The Evil Machines
Time of trouble has come place your head to be bleed
Bow to The Evil Machines
We won’t give what you want, but we will take what you need!

3 ulasan:

  1. wah..background gamba banyak koleksi cd bro..heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. koleksi setahun jagung bro...hehe

      Padam
  2. band kegemaran aku nih! Follow deorg masa mula-mula beli demo After Tomorrow. Terus lekat sampai sekarang. Harap2 ada lagi la rilisan terbaru dari deorg. argh!!

    BalasPadam